in

Vergi indirimi sonrası oyun konsolu fiyatlarında düşüş bekleniyor


Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı kurucusu Ozan Aydemir, yıl başı itibarıyla oyun konsollarına uygulanan vergi düzenlemelerine ilişkin AA muhabirine bir değerlendirme yapmış oldu.

Oyun cihazlarına uygulanan ek gümrük vergisindeki indirimin sektör açısından oldukça pozitif bulunduğunu düşündüğünü kaydeden Aydemir, “Bu, bilhassa fiyatlar sebebiyle meydana getirilen rezervasyonlarda otopark için mühim bir indirim. Birçok sektör vergi indiriminde, oyun sektöründe de aynı tesir olacak sadece bu indirim kafi değil.Ek vergi miktarı önceki yıllarda daha düşük yada sıfır seviyelere indirilebilirse daha pozitif olacaktır. sektör için gelişme Şekilde yer verilmiştir.

“Vergi indirimleri oyun konsolu satışlarını artıracak.”

Türkiye’de daha düşük satış tutarları öngören vergi indirimlerine haiz PlayStation 5 oyun konsolu Ozan Aydemir, oyun konsolu satış vergilerinin artacağını söylemiş oldu.

Aydemir, PlayStation 5’in oldukça yeni bulunduğunu ve oyunun geniş olmadığını doğruladı:

“Yeni teknolojiler ve ürünler hem sanayi hem de oyuncular için daima coşku verici. Zira oyuncular yeni nesil teknolojileri ve daha kaliteli oyunları merakla bekliyorlar. Oyun şirketleri de bu yeni teknolojilere uygun oyunlar geliştirmek için büyük bir yarışa giriyor. Yeni nesil Konsollar ortaya çıkıyor, “erken benimseyenler” den “yenilikçi fikirlerin peşinden gidenlere” kesinlikle süratli bir halde satın alıyor. Öteki kısım ise hem fiyatı hem de somut örnekleri görmek için kesinlikle satın almayı bekliyor. Ve oyuncuların satın alma alışkanlıklarına baktığımızda, orada Direkt ürüne odaklananların sayısı kadar oyuna odaklananların sayısı da Oyuncuların “fanatik” olduğu oyunlar olduğunda kesinlikle “yapacağım” diyenler olacaktır.

You May Also Like:  WeChat'te Yer Alan Mini Uygulama, Çevredeki Borçluları Gösteriyor

“Son kullanıcıya oldukça daha büyük bir indirimle sunulabilir”

Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı kurucusu Aydemir, oyun konsollarının tutarları sebebiyle lüks ürün kategorisinde yer aldığını belirterek, “Üreticiler, öteki sektörler ve büyük bağımsız markalarla ortaklık yaparak son kullanıcıya daha süratli ulaşmaya çalışacaklar zira Kıymetli bir ürün.Fazlaca süratli fakat pahalı. Süratli versiyonu var fakat satması zor. Partner markalarla anlaşarak ürün kendileri için oldukça cazip bir promosyon aracı haline getirilebilir ve müşteriye sunulabilir son kullanıcıya oldukça daha çok indirim. Değerlendirmeyi buldum.

İdemir, oyun konsollarının dünyada oldukça yüksek bir pazar payına haiz bulunduğunu altını çizdi:

“2020’de küresel oyun pazarında ortalama 160 milyar dolarlık toplam satış olacağı tahmin ediliyor. Bunun 70 milyar dolarının cep telefonları, 47 milyar doları konsol ve 35 milyar doları PC için olması planlanıyor. Salgın süreci kat kat arttı% 30 oranında oynanan oyunlar ve bu durum yeni nesil konsollara da yansıyor ve yeni nesil konsollar kesinlikle piyasaya çıkacak ve global piyasayı etkileyecek, hususi bir ürün almalarını umuyorum. Oyunların piyasaya sürülmesiyle beraber bu hız daha da artacak. Mobil tarafta konsolların bu pazarı etkilemesinin ve büyümesini yavaşlatmasının zor bulunduğunu düşünüyorum zira vakit ve mekandan bağımsız oyunlar var. “



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Japan struggles to fight corona

6,5 milyon doz aşı geliyor