in

Diz Ağrısı İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?


Diz ağrısı için yararlı yöntemler, diz sıcaklığını çoğaltmak yada bitkisel ilaçlar uygulamaktır. Diz ağrısı çoğu zaman vitamin eksikliği, ağırlık kaldırma yada ani bir yaralanmadan doğar. Harekete bağlı ağrı durumlarında diz egzersizleri benzer biçimde teknikler ve bir süre kullandıkları ayakkabılara dikkat etmek gerekir. Yüksek topuklu ayakkabılar kullanmak, ağırlık merkezini değiştirdiği için dizdeki stresi artırır. Bilhassa merdiven çıkma benzer biçimde hareketlerde yüksek topuklu ayakkabı kullanımı diz üstündeki yükü daha da artırmaktadır. Bu yüzden, topuklar aşağı
Kullanılmamalıdır.

Diz ağrısı için soğuk tedavi

Soğuk terapi ile diz ağrısını gidermek için çantadaki dondurucudan birkaç parça buz çıkarılır. Diz derisi ile direkt temas etmez. Ondan sonra tıpa olarak bir bez parçası kullanılarak diz üstünden geçirilir. Bu sayede diz travmasından meydana gelen ağrıyı azaltmayı hedefler. Bu yöntem bilhassa kazalar ve ani düşmeler sonucu oluşan ağrı ve morarma durumlarında uygulanabilir. Ağrılı bölgeyi temiz bir bezle sıkıca sarmak da iyi bir fikirdir.

Diz ağrısı için bamya tohumları

Bamya tohumu ile diz ağrısını hafifletmek için kişilerin bamya tohumlarını şifalı bitkilerden temin etmesi gerekmektedir. Kemikler, kaslar ve eklemler üstünde büyük tesiri olan bu nebat dizde sıvı kaybı için kullanılmaktadır. Sıvı kaybından meydana gelen diz ağrısı için bamya tohumu kullanımı hem kaybedilen sıvıların geri kazanılmasında hem de ağrının giderilmesinde etkilidir. Çay fermantasyonu şeklinde kullanılır. Tedavi bamya tohumlarının sıcak suda ve içme suyunda ıslatılmasıyla yapılır. Fermantasyon işlemi maksimum 8 dakika sürmelidir. Çay, diz ve eklem ağrılarından kurtulmaya destek sunar. Bamya çekirdeği çayı iki gün süreyle günde bir bardak devam ettirilmelidir. O vakit yedi gün ara verilmelidir. Bu şekilde diz ağrısı giderilir.

You May Also Like:  Zemzem Suyunun Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Diz ağrısı için zencefil ilacı

Bir nebat uzmanının zencefil yağı yada zencefil, diz ağrısını zencefil ile hafifletmek için kullanılabilir. En kuvvetli organik ağrı kesicilerden önde gelen zencefil, diz ağrısının giderilmesinde de rol oynar. Bunun için çay şeklinde zencefil alıp ağrılı bölgeye direk zencefil yağı uygulayabilirsiniz. Zencefil çayı kullanmak istiyorsanız kaynar suda fermente zencefili bal, tarçın ve zeytinyağı ile karıştırmalısınız. Bu şekilde, kullanımdan sonraki iki hafta içinde ağrının mühim seviyede azaldığını farkına varacaksınız. Zencefil yağı kullanmak istiyorsanız dizinizin ağrılı kısmına sürebileceğiniz yağın peşinden dizinizi sıkıca sarmalısınız. Bunu her akşam yatmadan ilkin uygulamalısın. Zencefili salça şeklinde de yiyebilirsiniz. Bunun için zencefili eriyene kadar suda iyice kaynatın. Arkasından robotun içindeki sudan zencefili çekin. İsterseniz öğütülmüş zencefile fındık ve bal ilave edin. Ek olarak fındık ve pekmezli bir macun da yapabilirsiniz. Mide ağrınız yoksa, macuna büyük miktarlarda susam ilave ederek ağrı kesici tesirini artırabilirsiniz. Her gün bu macundan bir çay kaşığı tüketerek ağrıyı azaltabilirsiniz. Ek olarak, zencefil yağı kullanmak daha kısa sürede tesir gösteren bir ağrı kesicidir.

Diz ağrısı için zerdeçal tedavisi

Zerdeçal ile diz ağrısını azaltmak için bitkiden ekstrakte edilen zerdeçalın alınması tercih edilir. Zerdeçal, ihtiva ettiği antioksidan ve antienflamatuvar içinde ne olduğu ile ağrıyı dindirir. Naturel bir ağrı kesici olan zerdeçal, yemeklerde yada çay demlenerek alınabilir. İçeriğindeki yiyeceklerin kullanılması ağrı kesici açısından hızı yavaşlatır. Bu yüzden çay yada yağ kullanmak daha uygun olacaktır. Bunun için iki çay kaşığı zerdeçal tozu ile bir bardak su hazırlayabilirsiniz. O vakit 8 dakika demleme süresi beklemelisiniz. Çayı soğutmadan bal yada karanfil ilave ederek içebilirsiniz. Bu çay iki hafta kullanılmalıdır. Ondan sonrasında yedi gün çaya ara vermelisiniz. Yağ kullanmak istiyorsanız dizinizin ağrılı bölgesine sürmeli ve bir bezle sıkıca kapatmalısınız. Bunu her gece yatmadan ilkin yapmalısın.

You May Also Like:  Sucuk Yemenin Faydaları ve Zararları

Ek olarak zerdeçal yağı ile zerdeçal sütü tercih edebilirsiniz. Bu sütü kullanmak yağdan daha çok etkiye haiz olacaktır. Zerdeçal sütü direkt kullanmak dizin ağrılı kısmını uyuşturur ve ağrı olmamasını sağlar. Sadece süt oldukca etkili olduğundan ufak miktarlarda kullanılması gerekir. Dizde kızarıklık yada yanma hissi olması durumunda, kullanmayı bırakın ve bir doktora danışın.

Diz ağrısı için çınar yaprağı tedavisi

Çınar yaprakları ile diz ağrısını hafifletmek için bitkiden alınan çınar yapraklarını kullanmalısınız. Bu sayfa kronik ağrı ve romatizmal hastalıklara iyi gelir. Çınar yaprakları çayı fermente ederek kullanılır. Kemikleri sağlamlaştırdığı ve sıvı kaybını önlediği malum çınar yaprağı çayı, uzun süre kullanılırsa yan etkilere niçin olabilir. Bu yüzden kullanmadan ilkin doktorunuza danışmalısınız. Çınar yaprağı yağı içilmez. Ağrılı bölgelerde bir tek yaprağın kaynatılmasından elde edilmiş renkli su kullanılmalıdır. Bu kullanım, ağrının niçin olduğu tesir için yararlı değildir. Hastalık kaynaklı ağrılar için çınar yaprağı yağı kullanılmalıdır.

Malum herhangi bir hastalık, romatizma benzeri durumlar yada doktor tarafınca teşhis edilen dizde sıvı kaybı varlığında, bitkisel karışım hekim izni olmadan kullanılmamalıdır. Karışımlar bir tek geçici olduğu malum durumlarda kullanılmalıdır, sadece günlük yaşam standardını iyileştirmek için ağrı kesici gereklidir. Aksi takdirde ağrı bir tek durur fakat hastalık ilerlemeye devam eder.

Diz ağrısı için ergonomik terapi

Diz ağrısını diz ve bacak egzersizleriyle hafifletmek için fizyoterapistten destek alınabilir. Ek olarak egzersiz desteğinin hangi durumda kullanılacağı da önemlidir. Vurma ve vurma sonucu oluşan diz ağrılarında kas sıkılaştırma ve güçlendirme aktiviteleri ve kas yenileme aktiviteleri yapılmalıdır. Sadece kemik kırılmasına niçin olabilecek romatizma yada ileri derecede vitamin eksikliği durumlarında egzersiz tedavisi tek tek uygulanmamalıdır.

You May Also Like:  Ejder Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

… Menajerimi Ara Resimleri

It will be a new hope in the treatment of coronavirus drug will be produced in Turkey