in

2021 son 50 yılın en kısa senesi olacak


Kanada’daki York Üniversitesi’nden astronomi ve fizik profesörü Paul Delaney, CTV’nin “Your Morning” programında, Dünya’nın dönüş hızının arttığını ve bu değişimin Dünya’da dönemin yavaşladığı anlamına geldiğini belirtti.

Bilimsel hesaplamalara bakılırsa 2021’de averaj bigün, düzgüsel 24 saatlik bir günden (86.400 saniye) 0.05 milisaniye daha kısa olacak.

Ve Prof. Delaney, eriyen buzulların kütlenin yeryüzündeki yerini değiştirdiğini ve suyun Dünya’nın dönme eksenine yaklaştıkça dönme hızını artırdığını belirtti.

Delaney, bu zemin koşulunu, daha süratli dönebilmek için kollarını vücuduna yaklaştıran bir kayakçıya benzetti.

Delaney, kısaltmanın insanların günlük faaliyetlerini bir saniyeden fazlaca daha kısa sürede etkilemeyeceğini belirterek, iklim değişikliğinden dolayı eriyen buzulların küresel süre dilimlerinin ve günlerin süre içinde belirlenmesini etkileyebileceği mevzusunda uyarıda bulunmuş oldu.

Delaney, bu durumdan kaçınmak için “Artık saniye” Başvurunun başlatılabileceğini belirtti.

Sadece bazı uzmanlara bakılırsa bu uygulama ile tanımlanan takvim yılının son dakikasına bir saniye daha eklemek, dönme hızındaki değişimi hesaba katmayan otomatik saat uygulamaları ile akıllı telefon, bilgisayar ve kontakt sistemlerinde kafa karışıklığına niçin olabilir. yeryüzünün.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) 1972’den 2016’ya kadar, averaj olarak her 1,5 yılda bir “artık saniyeler” eklendi. Bununla beraber, 2016’dan bu yana, Küresel Dolaşım ve Referans Sistemleri Hizmeti (IERS), Dünya’nın dönüş hızındaki artış sebebiyle artık bir “artık saniye” uygulamasına gerek olmadığını duyurdu ve bu doğrultuda IERS, Temmuz 2019’da 2020 için daha çok saniye eklenecektir.

You May Also Like:  Bilgisayara güçlü şifre nasıl konur?



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Australia Won’t Winter After 2050

Ülkelerin aşılanma oranları belli oldu