Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Bunlar ek olarak karaciğere de zarar verir. Oldukça hayret edeceksiniz!



Bunlar ek olarak karaciğere de zarar verir. Oldukça hayret edeceksiniz!

Karaciğerin en büyük düşmanlarından biri alkoldür. Bilim adamları, karaciğer için “zararsız” oranda alkol bulunmadığını ve bu tür içeceklerden bir yudumun bile karaciğer üstünde yıkıcı bir etkiye haiz bulunduğunu kanıtladılar.

Bununla beraber, sık aldığımız bazı yaygın yiyecekler, içecekler ve ilaçlar da karaciğere ciddi zararlar verebilir.

1. Tatlılar

tatlıların aşırı kilo ve obeziteye, arterlerde iltihaplanmaya niçin bulunduğunu söylüyor. Ek olarak aşırı tatlı tüketimi karaciğer yağlanmasına niçin olur. Karaciğerin obezitesi de siroz ve kanser riskini mühim seviyede artırır.

2. Kontrolsüz vitamin alımı

Öteki tüm ilaçlar benzer biçimde, vitaminler de yalnız hekim tarafınca reçete edilmelidir. Vücuttaki bazı vitaminlerin fazlası, bu vitaminlerin eksikliğinden daha zararlıdır. Böylece vücuttaki aşırı A vitamini karaciğere ciddi zararlar verir.

3. Kontrolsüz parasetamol alımı

Parasetamol, dünyada en oldukca kullanılan ilaçlardan biridir. Bir çok şahıs bu ilacı herhangi bir ağrı için (baş ağrısı, diş ağrısı vb.) Ağrı kesici olarak kullanır. Sadece doktorlar, sık ve yüksek dozda parasetamolün karaciğere ciddi zararlar verebileceği mevzusunda uyarıyorlar.

4. Meyve suları

Meyve suları (bilhassa tatlı meyvelerden yapılanlar) fruktoz açısından zengindir. Bu madde karaciğerde yağ birikimini hızlandırır. Genel olarak uzmanlar meyve sularının insan sağlığına yararlı bulunduğunu düşünmezler ve yalnız taze olarak tüketilmesini tavsiye ederler.

Fruktoza ek olarak, taze meyveler rejim lifi açısından da zengindir, bu da vücudun fruktoz emilimini mühim seviyede yavaşlatır. Ek olarak 1 bardak meyve suyu yapmak için birçok meyve kullanılır. Taze meyve yediğinizde daha azca yersiniz.

5. Tatlı gazlı içecekler, enerji içecekleri

Fruktoz yönünden varlıklı olan bu içeceklerin bolca oranda tüketilmesi karaciğerde yağ birikmesine niçin olur.




Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

You May Also Like:  Her hastalığın çaresi azvay bitkisidir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

… Hande Erçel

Os juro que mi corazón bombea a 1000 por hora. ORGULLO, en mayúsculas y a lo gra… Ana de Armas

Back to Top