Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Bu vitamin karaciğeri öldürür



Bu vitamin karaciğeri öldürür

Kontrolsüz vitamin alımı bir tek sağlığa yarar sağlamaz, bununla beraber ciddi zararlara bile niçin olabilir.

Meşhur Rus endokrinolog Profesör Ekaterina Krivtsova, Vechernaya Moscow ile yapmış olduğu röportajda bunu söylemiş oldu.

Doktora gore, insanoğlu çoğu zaman “korunma” için vitamin alırlar. Fakat bu büyük bir hatadır.

Doktora gore vitaminler ve vitamin kompleksleri bir tek hekim tarafınca verilmelidir. Ek olarak bundan ilkin hasta iyice muayene edilmeli ve lüzumlu testleri yaptırmalıdır.

Krivtsova ek olarak, vitamin komplekslerinde bulunan vitamin dozlarının kimi zaman vücut üstünde hiçbir tesirinin olmayacak kadar minik bulunduğunu ve “plasebo” (boş hap) etkisiyle karşılaştırılabileceğini belirtti. Dolayısıyla profesöre gore 1 grama kadar C vitamini alımının bir tesiri yoktur.

Öte taraftan yüksek dozlarda alınan vitaminler vücuda ciddi zararlar verebilir. Mesela, kontrolsüz D vitamini alımı karaciğeri öldürür ve yüksek dozda A ve E vitaminleri onkolojik hastalıkların gelişmesine yol açabilir.

Genel olarak çağıl tıp, suni vitaminlerin ve vitamin-mineral komplekslerinin yalnızca istisnai durumlarda kullanılmasını önermektedir. Bilim adamlarına gore lüzumlu tüm gıdaları gıdalardan almak mümkündür. Bunun için pahalı, leziz yiyecekler almanıza bile gerek yok. Günlük kullandığımız ürünler vücuda lüzumlu tüm maddeleri sağlar.

D vitamini ise öteki vitaminlerden değişik olarak güneş ışığının tesiri altında vücudumuzda sentezlenebilir. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan günde minimum 30 dakika dışarıda olmaktır.



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

You May Also Like:  Ödem İçin Hangi Doktora Gidilir?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fazla güzelsinnn. … Hande Erçel

EXCLUSIVA : se subirá al escenario para presentar un premio en la 77th edición… Ana de Armas

Back to Top