in

5 Maddede Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?


Çoğu kadın, geç dönem veya mide bulantısı gibi semptomlar yaşadıklarında ilk kez bir hamilelikten şüphelenir. Şüpheyi gidermek için önce eczanelerde satılan en iyi gebelik testi araştırılır ve satın alınır. Ancak bu testin nasıl ve ne zaman yapıldığı doğru sonuçlar elde etmek için çok önemlidir. Buna dayanarak hazırladığımız yazımızda; Hamilelik testi kitleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz, güzel okumalar.

O nasıl çalışır?

Hamilelik testi
Döllenme gerçekleştikten sonra kadın vücudunda gebelik hormonu olarak da bilinen Beta HCG üretimi başlar. Gebelik testleri vücutta her geçen gün artan bu hormonu idrarla tespit etmeye çalışır. Hormon idrarda ne kadar konsantre olursa, test sonucu o kadar doğru olur. Buradan da anlaşılacağı üzere test ne kadar geç yapılırsa doğru sonuç verme olasılığı o kadar artar.

Nasıl yapılır

Hamilelik testi
Piyasada pek çok marka gebelik testi bulunsa da neredeyse tamamı benzer şekilde uygulanmaktadır. İlk aşamada, idrar kitin uygun alanına damlatılmalıdır. Bu aşamadan sonra bar normal sıcaklıkta düz bir zeminde bırakılmalıdır. Sonuç daha sonra kullanım talimatlarında belirtilen süre kadar bekleyerek öğrenilebilir. Bazı markalarda barın idrarda tutulması gerekirken, bazı markalarda idrarın ayrı bir kapta yapılması ve pisliğin o kaba batırılması gerekmektedir. Bu nedenle uygulamaya başlamadan önce test talimat kılavuzunun okunması gerekmektedir.

You May Also Like:  Emmy Ödülleri 2020 Kazananlar ve 72. Emmy Ödül Töreninden Detaylar

Test sonucu, markalara bağlı olarak farklı şekillerde de okunabilir. Bazı markalarda çift çizgiler pozitif gösterirken, bazı markalarda artı işareti (+) hamileliğin meydana geldiğini gösterir. Tek bir çizgi veya eksi işareti (-) sonucun negatif olduğunu gösterir.

Nelere dikkat edilmelidir?


Gebelik testinin doğru sonuçlar vermesi olasılığını artırmak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Örneğin adet tarihinizin üzerinden en az 1 hafta geçmiş olması, testin doğruluğunu büyük ölçüde artıracaktır. Bu süreden önce yapılan testlerde vücut kitin tespit edebileceği miktarda hormon üretmemiş olabileceğinden hamileliğe rağmen olumsuz sonuç alınabilir.

Ancak test için uyandıktan hemen sonra idrar kullanmak doğruluğu artıracaktır. Çünkü mesanede gece boyunca biriken hormon konsantrasyonu daha yoğun hale gelir.

Ne zaman yapılmalı?

Hamilelik testi
Hamilelik testi yapmak için en uygun zaman, kaçırılan adetten 1 hafta sonradır. Daha erken de uygulanabilir ancak yeterli hormon üretilmezse gebeliğe rağmen test sonucu negatif çıkabilir. Vücudun ürettiği beta hormonu HCG, rahim duvarına döllenmiş yumurta implantları sonrasında üretilir ve bebeğin eşi olarak da bilinen plasenta oluşmaya başlar. Bu nedenle doğru test sonucunu almak için acele etmemek gerekir.

Kan veya idrar gebelik testi ne zaman belirlenir? Öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Soluk bir çizgi ne anlama geliyor?


Bazı durumlarda, hamilelik testindeki çizgi soluk olabilir. Bunun birçok nedeni olabilir;

You May Also Like:  Birçok Kuşak Taraftarın Hayran Olduğu “Profesyonel” Hakkında 15+ Gerçek

Çok yeni hamilelik: Soluk çizgilerin en yaygın nedeni hamileliğin çok yeni olmasıdır.
Buharlaşma: Nadir de olsa, kitte çizgilerin görünmesini sağlayan boyalar bazen idrardan etkilenebilir ve yayılabilir. Bu durum genellikle hamileliğin olmamasına rağmen ikinci çizginin zayıf görünmesini sağlayarak testi yapan kişinin kafasını karıştırır.
Kimyasal gebelik: Kit hattını zayıflatan bir başka neden de kimyasal gebeliktir. Kimyasal gebeliklerde oluşan embriyo kendini rahme bağlar, ancak kısa süre sonra kendiliğinden düşük gerçekleşir. Bu durumda az miktarda Beta HCG hormonu üretilir ve test pozitif olabilir.
Testi doğru şekilde yapmamak: Uygulanan gebelik testinin sonucu, kullanma talimatında belirtilen sürenin sonunda okunmalıdır. Daha uzun süre beklemek, boyanın bulaşmasına ve soluk görünmesine neden olabilir. Ayrıca test oda sıcaklığında yapılmalı ve kit çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda saklanmamalıdır.

Testte soluk bir çizgi bulunursa, her ihtimale karşı test yenilenmelidir. Kesin sonucun kan testi ile alınabileceği unutulmamalıdır.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Kaynak: listelist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Norwegian Researchers Are Collecting Sperm From COVID-19 Patients – Here’s Why

Best Women Entrepreneurs in Every Country