in

Elon Musk, gizemli beyin çipinin depresyonu ve bağımlılığı iyileştirebileceğini öne sürdü


Elon Musk, bağımlılık ve depresyonu iyileştirebileceğini iddia ederek gizemli beyin bilgisayarı Neuralink’in başlangıcı hakkında daha fazla bilgi verdi.

Musk, 2016 yılında Neuralink’i kurdu. Ancak o zamandan beri, teknolojinin nasıl çalıştığı hakkında çok az ayrıntı ortaya çıktı. Neuralink, 158 milyon dolardan fazla fon aldıktan sonra 2019 lansmanında beyinleri doğrudan bilgisayarlara bağlayabilen “dikiş makinesi benzeri” bir cihaz geliştirdiğini duyurdu.

Musk, Neuralink hakkında daha fazla bilginin 28 Ağustos Perşembe günü yayınlanacağını söyledi ve Twitter kullanıcısı Pranay Pathole milyarder girişimciye şirketin gelecekte neler yapabileceğini sordu.

Petrol “Neuralink beynin bağımlılık veya depresyondan sorumlu kısmını yeniden düzenlemek için kullanılabilir mi?” Neuralink’in bağımlılık / depresyon gibi bir şey için kullanılabilmesi iyi olurdu. ”

Musk yanıtladı:

Elbette. Hem güzel hem de korkutucu. Hissettiğimiz veya düşündüğümüz her şey elektrik sinyalleridir. İlk günlerde evren sadece kuark ve lepton çorbasıydı. Evrenin çok küçük bir kısmı nasıl hissetmeye başladı?

Neuralink yakında Parkinson gibi beyin hastalıklarını tedavi etmek için kullanılacak. Bununla birlikte, teknolojinin uzun vadeli hedefi, insanlığın yapay zeka ile rekabet etmesine izin vermektir.

Şu anda sistemin ilkel bir versiyonu hayvanlar üzerinde test ediliyor ve insan denemelerinin bu yıl bir noktada başlaması bekleniyor.

Musk, sonunda insan dilinin eskimesine yol açacak bir tür yapay zeka simbiyozu üretmeyi umuyor.

You May Also Like:  3D yazıcı ile ilaç dozları kişiselleşecek

Bu yıl Musk Joe Rogan Podcast’e girdi ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde olacağını söyledi. “Konuşmaya gerek yok,” dedi Musk.

Daha hızlı ve daha doğru iletişim kurabileceksiniz.

Beyin-bilgisayar arayüzleri alanındaki önde gelen bilim adamlarına göre, böyle bir olasılık abartı değildir. Kraliyet Cemiyeti’nin 2019 raporu, sinir arayüzlerinin insanların birbirlerinin zihinlerini okuyarak sessizce iletişim kurmasına izin verdiğini buldu.

“İnsanlar biraz telepatik olabilirler. Sadece konuşmadan değil, aynı zamanda kelimeler olmadan da birbirlerinin düşüncelerini kavramsal bir seviyeye girebilirler” dedi.

Sadece düşünceler değil duygusal deneyimler de beyinden beyine iletilebilir. Tatilde olanlar evde gördükleri, duydukları veya tattukları şeylerin ‘nöron kartpostalını’ ışınlayabilirler.

Bu bölüm konuya referanslar içermektedir. (İlgili düğümler alanı)

Öte yandan, bu teknoloji hakkında şüpheler var. Tanınmış dilbilimci ve filozof Noam Chomsky, yalnızca düşüncelerle iletişimin mümkün olup olmadığını sordu.

Chomsky, 2017’de Invers’e, projenin kamuya açıklanmasından kısa bir süre sonra, “Ellerimi sofistike yöntemler kullanarak hareket ettirmeyi düşünüyorsanız, bana elimi hareket ettirmeye çalıştığımı söyleyen elektrik sinyalleri alabileceksiniz.” Dedi.

Diyelim ki ne düşündüğümü bulmaya çalışıyorsunuz; teknolojiyi geliştirmenin bir yolu yok çünkü nasıl ilerleyeceğimizi bilmiyoruz. Bu teknoloji … yakın bile değil.

* İçerik orijinal koşullara uygun olarak çevrilmiştir. Bağımsız Türk’ün yayın politikasını yansıtamaz.

https://www.independent.co.uk/life-styl için

Bağımsız Türkçe’ye çevrilmiş: Onur Bayrakçeken

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: sputniknews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LinkedIn, iOS’ta Panoya İzinsiz Eriştiği İçin Dava Edildi

Sperm ve yumurta olmaksızın ‘yapay embriyolar’ oluşturmayı başaran Dr. Berna Sözen: Kök hücreler ile üç boyutlu modellemeyi başardık