in

‘Ekran kartı’nda devlerin rekabeti kızışıyor


Oyun pazarı her yıl katlanarak büyüdükçe, bilgisayar pazarındaki video kartları için rekabet de artıyor. Bilgisayar oyunları için talep edilen donanımlar içinde ilk akla gelen AMD, ekran kartlarının üretimindeVe NVidia Ve Intel Kurumu Sanki devler yarışıyor. 5 nanometre (nanometre) teknolojisinin öne çıkmasının arkasından bu yarışmada taşlar da yer değiştirdi. Her üç şirket de grafik kartları pazarında daha büyük bir hisse elde etmek için yeni stratejiler başlattı.

AMD planı için RDNA 3 mimarisi

NVIDIA ve AMD geçen aylardan yeni GeForce RTX 30 Ve Radeon RX 6000 Kendi grafik kartlarını tanıttılar. NVidia 8 nm ultra ince AMD, üretim yonga setlerini tercih ediyor AMD 7 nm TSMC Cipsleri üretmeye karar verdim. Yeni NVIDIA çözünürlüğüne haiz TSMC ile uzun Birkaç senedir Ortaklık sonlandı. Değişikliğin bir sebebi, Samsung’un silikon yongaları rakibi TSMC’den daha düşük bir fiyata satmasıydı.

Süreçte AMD’nin yol haritası da ortaya çıktı. Radeon RX 6000 serisi ile RDNA Mimarisine 2 Bir sonraki grafik kartına geçen şirket RDNA Mühendisliği 3’e Geçiş yapmayı planlıyorum. Bu mimariden 5 nm çıktı Geçmesi beklenirken, TSMC Ürettiği cipslerin kullanılması planlanıyor

NVIDIA ne meydana getirecek?

Yeni NVIDIA yol haritası AMD’ye benzer. Bilinmiş olduğu şeklinde NVIDIA, Alimler Adlarını mimarilerinde kullanmayı seviyor. Ada LovelaceEsinlenerek yeni NVIDIA grafik kartlarında kullanılacak mimariye Lovelace İsmini verebilir misin Bu mimari, 5 nm üretim Süreci temel alacaksınız. NVIDIA’nın TSMC’yi mi yoksa Samsuing’i mi seçeceği hemen hemen bilinmiyor. Sadece oyun amaçlı üretilen NVIDIA kartlarında meydana getirilen iddialara bakılırsa. SamsungUstalaşmış işler için üretilen kartlar. TSMCSeçebilir.

You May Also Like:  MSI’ın başı yine belada: ekran kartları çalındı!

Intel ikili bir strateji uygulayacak

DG1 İle Harici bir ekran kartı Pazara giren Intel, rakiplerinden daha ciddi çalışmalıdır. DG1 grafik kartları şimdilik Son kullanıcı tarafınca Satın alınamaz. Bu kartlar bitti Masaüstü bilgisayarlarda Kullanım için üretilmiştir. Fakat, DG2 Ve DG3 Bu durum ile değişebilir. DG2 ile 6 nm üretmek için Intel, DG3 ile geçiş yapmayı planlıyor 5 nm nesil Hedeflenen.



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/amd-nvidia-ve-intel-yol-haritasi-sizdirildi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google 3D hayvanları iPhone’da nasıl kullanılır?

iPhone 12 Pro Max DxOMark skoru belli oldu!