in

Hubble araştırmacıları küçük kara delik buldu


Hubble uzay teleskobuKullanılan ekip, kütlesini ve aralığını ilk kaydeden ekiptir. NGC 6397 Küresel yıldız kümesinde, 7800 Işık yılı Küçük kara deliklerin belli bir mesafede yoğunlaştığını keşfettiler.

Araştırmacılar, orta büyüklükte bir kara delik bulmayı umarken, keşifleri başlı başına bir ilerlemeyi temsil ediyordu. Buluş esnasında zKertenkelenin bir kısmı kütleyi tanımlayarak geldi. Bilim adamları kara delik yığınlarını bulmak için hem Hubble’ı hem de ESANereden Gaia Gözlemevinden birkaç yıl içinde toplanan kütlede yıldızların hızlarını kullandılar.

Sonuçlar kara deliklerin anlaşılmasını genişletebilir

Kara deliklerde görülen uzun yada uzun dairesel yollardan ziyade, görünmeyen nesnelere çoğu zaman yıldız denir.Rastgele kapanış“Yörüngelere çekileceksiniz.

Uzay teleskopu kullanan kümenin sonuçlarına bakılırsa, küçük yıldızlar kütleçekimsel etkileşimler yöntemiyle kümenin merkezine doğru yol aldılar. Elde edilmiş sonuçlar, insanlık Kara delikler Onların yarattıkları fenomenlere ilişkin anlayışınızı genişletmesi umut ediliyor.

Ek olarakAraştırmacılar daha çok veri toplayabildikleri sürece bu ani keşfin mühim faydalar sağlayabileceğine inanılıyor.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/hubble-arastirmacilari-kucuk-kara-delik-buldu

You May Also Like:  NASA, Jupiter'in uydusu Io'yu görüntüledi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koç Burcu Yükseleni Özellikleri (2020)

Bi orası kalmıştı! TikTok moda sektörüne giriyor