in

Güneş sisteminin en uzak nesnesi doğrulandı


en uzak Güneş Sistemi Konumdaki nesne “Irak “ Yalnız iki yıl sonrasında tacını yitirdi. Inverse raporlarına gore gökbilimciler şöyleki diyor:Farfruit “ Dedikleri nesnenin gezegendeki güneş sistemindeki en uzak malum nesne bulunduğunu doğruladılar.

Bu zamanda neredeyse güneşten 12,3 milyar mil En uzak olanın, güneş sisteminden Plüton’dan beş kat daha uzakta olduğu söyleniyor.

Farfarout’un Neptün ile etkileşime girdiğine inanılıyor

Araştırmacılar Farfruitilk 2018Hawaii’de Mona Anahtarkonumlanmış Subaru Bunu teleskopunu kullanarak keşfetti. Sadece, o zamandan beri yol dışı İkizler Ve Macellan Ek olarak teleskoplarını kullanmak mecburiyetinde bırakıldı.

Bilim adamları Farfarout’un 399 km Çapının altında olduğuna inanılıyor. Ek olarak, araştırmacılar yeni keşfedilen nesnedir Neptün Onunla etkileşime girdiğini düşünüyor.

Bununla beraber bilim adamları N.Geçmişte bir süre Neptün’e oldukca yakın kaldıktan ve çapraz yörüngeden dolayı Neptün’e yine tepki verdikten sonrasında esnemenin dış güneş sistemine atılmış olacağını tahmin ediyor.

Ek olarak, Farfarout’un güneş sistemindeki en uzak nesnenin adresini tutacağının garantisi yoktur. Araştırma ekibi üyesi Scott Sheppard“Gezegenden uzaktaki nesneler için”Buzdağının yalnız görünen kısmıVe yüksek çözünürlüğünde olan kameralarla donatılmış yeni ve oldukca büyük teleskop dalgası, daha ilkin yakalanması zorluk derecesi yüksek gök cisimlerini tespit edebilir. Dış güneş sisteminin nispeten tıkanmış olabileceğini ve bunu şu anda yalnızca teknolojik ilerleme yöntemiyle öğreniyoruz dedi.

You May Also Like:  Bilim insanlarının ağzımızda keşfettiği yeni ”tat”

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/gunes-sisteminin-en-uzak-nesnesi-dogrulandi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Su Çiçeğine İyi Gelen Kremler

Oyun telefonu ROG Phone 5 sızdırıldı, işte özellikleri