in

Shea Yağının Yağının Faydaları Nelerdir?


Afrika shea ağacının cevizinden ve çiğ olarak işlendiğinde elde edilen fildişi tereyağı benzeri bir yağdır. Renk ne kadar beyazsa, o kadar çok işlenir. Genellikle kozmetik endüstrisinde nemlendiriciler, merhemler ve losyonlarda bulunur.

Shea yağı nedir?

Tropikal bir ağaç olan Chia Ağacı yaklaşık olarak 15-25 metre arasında değişiyor. Ayrıca verdiği meyveler fındığa benzer. Yaklaşık 200 yıl ömrü olan bu ağaç kendiliğinden büyüyor. Bir ağacın meyve vermesi 15-20 yıl sürer. En verimli yıllar 25-30 yaşları arasındadır. Meyveler 4 ile 6 ay arasında olgunlaşır ve yılda yaklaşık 45 kg meyve verir. Chia meyveleri kuruduktan sonra pürüzsüz bir hamur haline getirilir. Bu tropikal meyve bir Afrika ağacıdır ve ağacının ortalama ömrü 250 yıldır.

Shea yağı, Kleopatra zamanından beri eski Mısır’da kullanılan bir yağdır. Aynı zamanda birçok Afrikalı kadının geçim kaynağıdır. Afrikalılar ayrıca chia ağacına adak ağacı veya hayat ağacı diyorlar. Afrika kıtasındaki en büyük geçim kaynaklarından biridir.


Shea yağı içeriği

Serik asit ve oleik asit içerir. Bu ikisi sayesinde trigliserit formülü ile nemlendiriciler, merhemler ve losyonlarda kullanılır. Saf hindistancevizi yağına benzer şekilde soğuk ve soğuk bir ortamda katılaşan, vücut sıcaklığında eriyen bir yapıya sahiptir. Cilt çabuk emilir ve cildi yumuşak bırakır.


Shea yağının vücut için faydaları

  1. Cilde elastik bir görünüm sağlar.
  2. Sitrik asit ve oleik asitler açısından zengindir.
  3. Cildin koruyucu bir tabakası görevi görür ve cilt yüzeyinde bir bariyer oluşturur.
  4. Tek başına saf kullanılabildiği için iyi bir nemlendiricidir.
  5. Cildin nem ve su dengesinin korunmasına yardımcı olur.
  6. Aynı zamanda cildi güneşin zararlı ışınlarından korur ve doğal koruma özelliğine sahiptir.
  7. İyi bir dudak kremi.
  8. Ciltteki kolajen üretimini artırarak yaşlanmanın etkileriyle savaşır.
  9. Aynı zamanda çok iyi bir saç bakım ürünüdür.
  10. Saçın kırılmasını ve çatlamasını engeller.
  11. Saçın uzamasına yardımcı olur.
  12. Masaj yağı olarak da kullanılabilir.
  13. Hassas ve kuru ciltler için uygundur.
  14. A, D, E ve F vitaminleri açısından zengindir.
  15. Antioksidan özelliğe sahiptir.
  16. Tek başına veya diğer yağlarla karıştırılarak kullanılabilir.
  17. A ve E vitaminleri sayesinde yaşlanmanın etkilerini azaltma özelliğine sahiptir. Kırışıklıklarla savaşır.
  18. Bazı aletlerin bakımı için kullanılabilir.
  19. Cilt lekelerine iyi gelir.
  20. Egzama, akne, seboreik dermatit ve sedef hastalığı gibi hastalıkların etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
  21. Kaşıntı ve cilt tahrişini giderir.
İlgili Haber:  Sağlıklı Gece Atıştırmalıkları

Shea yağının cilt faydaları

  1. Yara ve yanıkların iyileşmesine yardımcı olur.
  2. Sinek ve böcek ısırıklarına iyi gelir.
  3. Tırnakları, tırnak etlerini besler ve nasırların giderilmesine yardımcı olur.
  4. Saç gözeneklerini tıkamaz, nemlendirir ve güçlendirir.
  5. Kızarıklıklara ve cilt yaralarına iyi gelir.
  6. Peeling etkisi vardır, ciltteki ölü deriyi temizler.
  7. Ayrıca çocukların cildini rahatlatır.
  8. Ciltte oluşabilecek alerjilerin veya toksik bitkilerin etkisiyle baş etmeye yardımcı olur.
  9. Cildi sıcağa ve soğuğa karşı korur.
  10. Rüzgara ve soğuğa karşı cildin direncini artırır.
  11. Kirli havadan cilde koruma sağlar.
  12. Cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  13. Saçın parlak ve parlak görünmesine yardımcı olur.
  14. Eklem ağrısı ve kas yorgunluğuna iyi gelir.
  15. Burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olur.
  16. Göz altı torbalarına iyi gelir.
  17. Derideki kolajen üretimini artırır.
  18. Vücutta morarma, morarma ve şişliklere yardımcı olur.
  19. Özellikle erkekler için harika bir tıraş sonrası nemlendiricidir.
  20. Çatlamış dudakları tedavi eder, iyi bir dudak balsamıdır.

Saç için shea yağının faydaları

  1. Saç bakımı için excellent yağlardan biridir.
  2. Yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirir. Ayrıca saçın kırılıp dökülmesini de engeller.
  3. Formülündeki asitler ve vitaminler ile renklendirme, gölgeleme, düzleştirme, saç maşası gibi işlemlerle yıpranmış, kuru ve yıpranmış saçlara eski sağlığı geri kazandırır.
  4. Saçları parlak, yumuşak, nem dengeli, güçlü ve kolay şekil almasını sağlar.
  5. Saç derisinin gözeneklerini tıkamayın. Ayrıca kuru saç köklerine nem sağlar.
  6. Saçları onarmada ve yumuşatmada etkilidir.
  7. Ayrıca diğer yağlarla karıştırılarak saça sürülebilir.
  8. İçerisinde bulunan birçok temel besin maddesi ile saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini azaltır.
  9. Saç derisi sorunlarını tedavi eder ve rahatlama sağlar. Ayrıca kepeği de önler.
İlgili Haber:  Pürüzsüz Bir Cilt İçin Doğal Maskeler

Shea yağının yan etkileri

Daha yakın zamanlarda hem sağlık hem de güzellik ürünlerimizi kapsayan doğal nemlendirici türlerinden biridir. Bir çeşit fındık yağıdır. Bu nedenle aşırı kullanımın zararlı etkileri not edilir.

  • Fındık alerjisi olan kişiler için tehlike oluşturabilir.
  • Aşırı kullanıldığında cilt yağlı bir görünüme sahip olabilir.
  • Yan etkilerin çoğu fiyatından kaynaklanmaktadır. Çok pahalıdır ve kozmetik sektöründe uzun yıllardır kullanılmaktadır.
  • Bebeklerde pişiklere karşı kullanıldığında bazen alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Bazı durumlarda yan etkiler ortaya çıkabilir. Her zaman görülmez, ancak semptomlar görüldüğünde doktora başvurulmalıdır. Semptomlar arasında. Mide bulantısı, halsizlik, karın ağrısı ve baş ağrısı görülebilir.
  • Rafine yağlar faydalarını kaybeder. Bu nedenle çok zararlı ve kanserojendir.
  • Aynı zamanda tekrarlanan kullanım cildi UV ışınlarına açar. Bu nedenle, ham shea yağı kullanmak her zaman en iyisidir.
  • Katı halden erimesi için bir ocak veya brülör üzerindeki doğrudan ısıya maruz bırakmayın.
  • Serin ve kuru yerde saklanmalı, en az 6 ay içerisinde tüketilmelidir, aksi takdirde hemen bozulacaktır.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

What do you think?

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The Beauty Of Lake Havasu

Bel Soğukluğuna Hangi Bölüm Bakar?