in ,

KANGURULAR HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER, BİLİNMEYENLER



-Kangurular su içindeyken arka bacaklarını birbirinden bağımsız şekilde hareket ettiremezler.

-Kanguru eti Avustralya’dan 55 ülkeye ihraç edilmektedir.

-Kuyruklarını atlama sırasında dengelerini sağlamak için bir bacak gibi kullanırlar.



-Kangurular terlemezler,serinlemek için ön pençelerini yalayıp karınlarını nemlendirirler.

-Yeterli su ve yiyecek bulunan bir ortamda 5 yıl içinde kangurular nüfuslarını 4 kat arttırabilir.

-Avustralya’nın tropikal bölgelerinde ağaçlarda yaşayan kangurular vardır. Pençelerini başlarının üzerine kaldırabilen tek kanguru türü de bunlardır.

-Bebek kangurular doğduğunda 2 gramdan daha azdır.

-Doğduklarında, küçük, pembe ve tüysüzdürler.

-Genellikle yırtıcılardan suda saklanırlar.Eğer takip edilirlerse,ön pençelerini suyun altında tutup düşmanlarını boğmaya çalışırlar.

-Victoria’da bir kanguru 2009’da bir insanı boğmaya çalışmıştır.

-Erkekler dişilerin idrarlarının kokusunu alıp,çiftleşmeye hazır olup olmadıklarını anlarlar.

-İki kanguru birbirini ilk defa gördüğünde burunlarını tokuşturup,birbirlerini koklarlar.

-2004’te, Lulu adlı bir kanguruya,düşmüş bir ağacın altında kalan bir adamın ailesine haber verdiği  için RSPCA Avustralya Ulusal Hayvan Valor Ödülü verilmiştir.

-İngiltere, Fransa ve ABD’de yırtıcı kanguru kolonileri var. Bunlar genellikle hayvanların hayvanat bahçelerinden veya hayvan parklarından kaçması nedeniyle oluşmuştur.

-Kangurular aslında Avustralya’ya özgü değildir. Papua Yeni Gine’ye ait bazı ağaç kanguruları türleri de vardır.

-Kangurular, zıplayarak hareket eden tek hayvandır.

-Kangurular 31-36 günlük bir gebelik sonucu Dünya’ya gelirler.

-Bir dişi kanguru aynı anda üç yavru sahibi olabilir.(kesede süt içen,embriyo,kese dışında yaşayan)

-60’dan fazla kanguru türü vardır.

-Birçok kanguru türü yeşil çimen yiyerek su olmadan uzun süre hayatta kalabilir.

-Kanguru eti, 1993 yılında ülke çapında 1980’de Güney Avustralya’da insanların  tüketimi için yasal hale getirilmiştir.

-2008 yılında Avustralyalıların % 14.5’inin yılda en az dört kez kanguru eti yediği bildirilmiştir.

-Dişi kangurular yavrularının cinsiyetlerini doğuştan önce belirleyebilir.

-Avustralya’da insanlardan daha fazla kanguru vardır. Bunlar, Avustralya’nın ulusal sembolüdür. Posta pulları, paralar ve uçaklarda görülürler.

-Genelde 3’lü 4’lü gruplarla gezerler.Sosyal hayvanlardır.100’lü gruplar halinde bile görülebilirler.

KAYNAK:  https://www.buzzfeed.com/jemimaskelley/kangaroos-are-crazy?utm_term=.af8lJaoy7#.qgrdL841Y

https://onekind.org/animal/kangaroo/

LEOPARLAR HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER,BİLİNMEYENLER

Detoks gerçekten vücudumuzu temizliyor mu?